Духовна близост и желание за изневяра

Духовната близост и пробуждане

Духовна близост и желание за изневяра

Повечето мъже няма да сбъркат, ако по-често се замислят над твърдението, че жените изпитват потребност от внимание и духовна близост в безкрайно по-голяма степен от самите тях.

Да, бракът ви е сполучлив.

Съпругът ви обожава не изпитвате материални затруднения децата са направо вундеркинди. Но ето, че в живота ви се появява приятел. На вас ви е интересно да обсъждате заедно прочетените книги политическите събития, общите си познати, живота като цяло. Ходите по кафенета, с часове бъбрите по телефона и пишете в чатове.

Толкова сте близки че поня кога на шега си казвате: „Ако беше жена, нямаше да имам по-добра приятелка “ Но той не е…

И точно затова интелектуалният секс, така наричат необичайните си отношения много мъже и жени духовни близнаци) често прераства във физически секс – рано или късно емоционалната близост придобива еротична окраска в очите на нежния пол.

Докато за силния еротичната основа на приятелството е ясна от самото начало и неговите представители само чакат подходящия момент. Мненията на психолозите за тази ситуация се разделят.

Едни смятат, че нищо не заплашва позицията на съпруга, че той, както и по-рано, остава надежда, опора, каменна стена, а връзката с мъжа-“приятелка” е само допълнение към чувствения опит на жената.

Други обаче не са толкова безгрижни и горещо препоръчват на съпрузите никога да не забравят думите че жените изпитват потребност от внимание и духовна близост.

Внезапното пробуждане и желание за интимност

Нашата въображаема героиня живее пет-шест- седем години в спокоен брак.

Не е във възторг от секса, но и не изпитва неприятни усещания, когато го прави със законния си партньор. Тя е примерна съпруга, добра майка, добросъвестна служителка и прочее, която пропуска край ушите си разказите на приятелки за фантастични оргазми и сексуални трепети, убедена, че те си измислят.

Макар вече да има две деца, устата й никога не е пресъхвала от желание, краката й никога не са се подкосявали. И изведнъж я затрупва лавина от страстни, непонятни усещания – в службата идва нов колега, който започва да я привлича като магнит и в чието присъствие по тялото й се разлива топлина.

Готова е с часове да го слуша и да го гледа. Но какво ти гледане – тя го иска направо тук и сега и изобщо не я е грижа какво ще си помислят хората, какво ще каже мъжът й!

На езика на сексолозите внезапно пробудилото се влечение у жени със слаб (както се е предподагало) сексуален темперамент се нарича ретардационна фригидност (от лат. retardatlo – закъснение) .

В един благословен момент става ясно, че от фригидност няма и помен, че заради забавеното си психосексуално развитие конкретната дама дори не е подозирала своята способност да достигне оргазъм.

Но ето, че организмът й се събужда и започва да иска своето. Уви, ролята на “будилник” по правило е отредена не на благоверния. Остроумните сексолози наричат ситуацията синдром на рицаря и развратника, като в нея рицар е благородният, надежден съпруг, а стихийният, брутален развратник – този. който помага на жената да се раздели с мнимата си фригидност.

Хубавото е, че след като тя преживее бурната страст, брачният й живот има всички шансове да разцъфти с ярки краски, защото не е задължително рицарят да знае подробностите, свързани с чудото на нейното сексуално пробуждане.

Write a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.