болката от изневярата

Болката от изневярата

Без значение, че искате да избягате от болката от изневярата, не я отричайте и не я омаловажавайте. Изживейте болката от изневярта и я оставете да си отиде!

Какво толкова имаше в тази връзка, та толкова ме боли?

Често се питате какво ли прави, дали има нова връзка? Въпреки потиснатите си чувства и твърдение, че не тъгувате, продължавае мислено да се връщате назад и да анализирате цялото преживяване отново и отново.

Тъгата и депресията са здрави съюзници. Ако мислите, че може да приключите връзка, без да изразите болката си, не се изненадвайте, че след това емоционалният ви живот куца.

Намерението ви да отричате болката и да се преструвате, че нищо не се е случило, би могло да превърне скръбта ви в идея фикс.

Оставена без внимание, мъката става все по-голяма. След време ще ви трябват двойно повече усилия, за да се освободите от нея, тъй като травмиращите мисли ще се вкоренят дълбоко в съзнанието ви.

Вместо да прикривате мъката си, позволете си един вид емоционална хирургическа операция. Навлезте в скръбта, вижте я, почувствайте я и после я изхвърлете.

Изговорете я, изплачете я, опишете я и я изгонете от себе си.

Но не бързайте – вярно е, че времето лекува, но скръбта от лъжата на човека, в когото сте вярвали,  ще ви отнеме колкото време е нужно. И не позволявайте на други хора да ви пришпорват към отричане.

Изключително важно е да не превърнете болката от изминалия живот в мания.

Някои хора определят себе си чрез своята загуба. Празнотата е толкова всепоглъщаща, че накрая завладява целия им живот, особено ако преди това са определяли себе си чрез своята връзка.
Позволете на емоциите да нахлуят във вас, но се освободете от тях, когато доловите, че е дошъл моментът.

С изразяването на тъгата и болкта от лъжата би трябвало да почувствате как се освобождавате все повече и повече. След известно време ще забележите равновесие в душата и поведението си.

 

Write a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.