Изневярата страх от старостта и отмъщение

Страхът и отмъщението

В главата на много жени, жертви на изневяра, се заселва трайно една непоносима картина.

Кадър след кадър те си прожектират филма, наречен „Какво правят двамата в леглото”, измисляйки си всевъзможни подробности и детайли.

Заличаването на тези образи е невъзможно, както е невъзможно да се обуздае и развихрилото се въображение.

Какво им остава? Да продължават да се измъчват? Да гълтат антидепресанти с шепи?

Кожата не е така свежа, както преди десет години.

Фигурата се заобля точно там, където не трябва. Очите все още горят, но вече не с яркия огън на безразсъдството, а с хладния пламък на изкушеността.

Стомахът пък се свива от страх: „Нима скоро ще остарея? Въпреки че се чувствам на 25!”

Безпощадният конфликт между душата и тялото заставя жените да копнеят за потвърждение на това, че още са желани, че огледалата лъжат, че не са изпуснали влака.

И ако Адам, след като навърши четирийсет, се впуска в авантюри, за да се успокои: „Аз мога!”, Ева иска да е сигурна: „Мен ме желаят!”.

Разбира се, че намира кои да й даде търсената сигурност. И слава богу!

Старомодните психотерапевти и досега са убедени, че е непедагогично да препоръчват на измамените жени да си връщат по същия начин.

Според тях методите „клин клин избива”, „око за око” и прочее вариации на тема отмъщение са примитивни, следователно ненаучни.

В същото време опитните и стъпващи здраво на земята специалисти знаят, че в повечето случаи работа върши само категоричният съвет „Върнете му го тъпкано!” Между впрочем целта на мероприятието съвсем не е в това да се нанесе ответен удар на негодника

Изводът: забравим ли за момент разсъжденията за етиката и морала, ще си дадем сметка, че крайният резултат 1 : 1 несъмнено има по-здравословно отражение върху чувството за собствено достойнство от резултата 1:0.

Write a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.