Мъжете на "пътешественичките"  изневеряват четири пъти по-често, отколкото мъжете на "домошарките"!

Самотата вкъщи

Мъжете на “пътешественичките” изневеряват четири пъти по-често, отколкото мъжете на “домошарките”!

Преди няколко години американската сексоложка Сюзън Джефър публикува резултатите от свои изследвания, озадачили не малка част от човечеството – най-вече живеещите в законен брак.

В продължение на няколко години д-р Джефър изучава живота на 200 семейни двойки, в които жените често ходят в командировка.

Интересът на специалистите към ситуацията “сам вкъщи” не се изчерпва с професионалното любопитство на Сюзън Джефър. Чешкият психолог Мирослав Плзак посвещава доста време на работата с мъже, които съхраняват съпружеската си вярност десетилетия, а после го удрят през просото.

Резултата е, че подтискащото мнозинство от мъжете са се решили на изневяра за първи път със секс с друга жена по време на отсъствието на съпругата си .

Природата на мъжката сексуалност е такава, че силният пол често изпитва тревога за предмета на мъжката си гордост.

Опасения от сорта на: “Всичко ли ми е наред там, долу? Не подлежа ли на бракуване?” в еднаква степен гризат душата както на неврастеничния тийнейджър, така и на солидния бизнесмен.

Подрастващите често пипат пениса си, за да се уверят, че е на своето място и е готов за действие, а зрелите мъже имат желание постоянно да се докосват до жена, за да са сигурни, че продължават да бъдат в пълна “бойна готовност”.

В семейния живот тази тревога се отстранява лесно – прегръщаш своята законна партньорка, усещаш готовност за ерекция и се успокояваш: “още съм в строя”.

Но ето, че благоверната отива в командировка, а твоето подсъзнание се побърква и започва да изисква:

“Докажи на себе си, че нямаш проблеми с ерекцията?”

Както показват изследванията, подсъзнателното безпокойство по повод собствената сексуална състоятелност при мъжете, свикнали на редовен инмимен живот, достига своя пик на деветия-десетия  ден от отсъствието на съпругата. Те се промени дори външно – стават нервни, суетят се, ядат повече, пушат цигара след цигара.

Сексолозите наричат въпросното състояние “паниката на деветия ден”.

По данни на френския учен Жан-Пол Дюбоа появата й се наблюдава при 90% о мъжете. Но не всички тръгват да търсят компания за една нощ с цел снемане на безпокойството. Към десетия ден само единици нервничат до такава степен, че се решават на изневяра – и се успокояват след като се убедят: Аз функционирам!

Останалите продължават да опустошават стихийно хладилника, бутилките с алкохол, запасите си от цигари. И когато най-после посрещнат своята съпруга, едва се удържат от палав секс в колата или вкъщи.

Никога не сте предизвиквали толкова бурна реакция?

Това не означава, че трябва да си правите мрачни изводи и да подозирате мъжа си в употребата на друго “успокоително” – той навярно влиза в числото на онези щастливи десет процента, които не познават паниката.

Въпреки това обаче се постарайте да не отсъствате от къщи по-дълго от 4 – 5 дни. Защо да предизвиквате природата?

Write a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.